İstanbul’da afetlere dirençli toplum oluşturmanın yolları konuşuldu

İstanbul’da Afetlere Dirençli Toplum Oluşturmanın Yolları Konuşuldu

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde “Afetlere Karşı Bireysel Hazırlıkta Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolleri” başlıklı çalıştay düzenledi. Anadolu Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV), İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, 12 üniversite, 24 sivil toplum kuruluşu ve 14 ilçe belediyesinden yaklaşık 200 uzman bir araya geldi. Çalıştaya Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın ve İstanbul AFAD Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener katılım sağladı.

Afetlere Karşı Üç Aşamalı Yaklaşım

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, açılış konuşmasında afetlere hazırlığın hayat kurtardığını belirterek Beylikdüzü Belediyesi’nin çalışmalarını paylaştı. Başkan Çalık, “Afet yönetimini sadece kriz müdahalesi olarak değil, geleceğe yatırım yapan çok boyutlu bir strateji olarak görüyoruz. Afet öncesi, afet anı ve sonrası için planlamalarımızı sürdürüyoruz,” ifadelerini kullandı. Başkan Çalık, “Afetlere hazırlıklı olmak her şeyden önce bireysel hazırlık ve bireysel anlamda bir bilinç gerektirir” dedi.

Başkan Çalık’tan Kentsel Dönüşüm ve Dayanaklılık Vurgusu

Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü’nde kapsamlı bir kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini de ifade ederek, “Amacımız, geleceğe dirençli ve doğaya uyumlu kentler bırakmak. Afetlere karşı dayanıklı kentler inşa etmek zorundayız. Dayanıklılığı, bir toplum dayanıklılığı haline getirmemiz gerekiyor. STK’lar ve bireylerin iş birliğiyle bu hedefe ulaşabiliriz” dedi.

Kurumlar Arası İş Birliğinin Önemine Vurgu Yapıldı

Afetlere karşı bireysel bilincin ve yerel yönetimlerin iş birliğinin önemine vurgu yapan İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ise, “Afetlerle yaşamayı öğrenmek bir yaşam tarzı olmalı. Afetlere dirençli bir İstanbul için tüm kurumların büyük çaba göstermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Afetlere Karşı Dirençli Bir Toplum Oluşturmanın Yolları Konuşuldu

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın ve İstanbul AFAD Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener de afet bilinci ve bireysel hazırlık konularında farkındalık yaratılması gerektiğine vurgu yaparak, dayanıklı bir toplum oluşturmak için yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinin önemine değindiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir